You are currently viewing מתכון- דייסת שיבולת שועל (קוואקר) מעולה
דייסת שיבולת שועל (קוואקר) - הגרסה למבוגרים

מתכון- דייסת שיבולת שועל (קוואקר) מעולה

מרכיבים:

  • 1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
  • 2-3 כוסות מים (תלוי במרקם הדייסה הרצוי)
  • 1 בננה חתוכה לפרוסות או קוביות
  • חופן צימוקים
  • סילאן / סירופ מייפל טבעי
  • קמצוץ קינמון

אופן ההכנה:

  • לערבב את שיבולת השועל עם המים בכלי בישול קטן.
  • לבשל 1-2 דקות אחרי הרתיחה.

כשמתקרר טיפה:

  • להעביר את הדייסה לכלי הגשה.
  • להוסיף בננה וצימוקים ולערבב בעדינות.
  • לקשט בסילאן או סירופ מייפל טבעי.
  • מעל לפזר קמצוץ קינמון.

אפשרויות גיוון

  • סוגי פירות שונים.
  • חלב צמחי לפי העדפה אישית.
  • אגוזים ושקדים.
  • המתקה עם סילאן, סירופ מייפל או דבש.
  • תבלינים לפי בחירה ועוד.
  • אפשר לאכול גם בגרסה 'ללא תוספות'. הכל רק עניין של טעם אישי והרגל.

בתאבון

אם יש לך רעיונות נוספים לארוחת בוקר או ערב בריאה כתבי אותם מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק

מתכון- דייסת שיבולת שועל (קוואקר) מעולה
דייסת שיבולת שועל (קוואקר) - הגרסה למבוגרים
מתכון- דייסת שיבולת שועל (קוואקר) מעולה
דייסת שיבולת שועל (קוואקר) - הגרסה לילדים

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. אורי

    הבעיה היחידה שיש לי עם המתכון המעולה , היא שלפי ההגייניסים, שלטון, יצחק בן אורי וכו',
    יש בעיה לערבב פירות עם דגנים, וצריך להפריד בניהם בארוחות.

    אשמח לתוספות יצירתיות שעומדות בקריטריונים של תורת הצירופים.
    בינתיים אני שם רק קינמון.

    1. אירינה גלוזמן

      שלום אורי, תודה על הערתך.
      אתה בהחלט צודק. על פי צירופי מזון נכונים, בכל שיטות התזונה הידועות, מומלץ להפריד אכילת פירות ממזונות אחרים (חוץ משקדים). לפי שיטת ההיגיינה הטבעית (וגישות ריפוי טבעיות נוספות), יש, בין היתר, "תורת צירופים" שלמה לעיכול וספיגה אופטימליים של המזון וכתוצאה השגת בריאות מירבית.
      אישית, אני בהחלט מעודדת צירופי מזון נכונים כחלק מתזונה נכונה, אבל אני לא מאוד קיצונית בנושא. הגישה שלי היא ש"אם זה לא פשוט זה פשוט לא יהיה". לכן כל ההגבלות בתזונה (ובכלל) הן בהתאם למטופל, בעיות עיכול ובעיות בריאות שונות מהן הוא סובל.

      התוספות לדייסת קוואקר, חוץ מסוגי פירות שונים, הן: חלב צמחי לפי העדפה אישית, אגוזים ושקדים, המתקה עם סילאן, סירופ מייפל או דבש, תבלינים לפי בחירה ועוד. לפי ידיעתי, רוב התוספות אינן עומדות בקריטריונים של תורת הצירופים בגישת "ההיגיינה הטבעית". אם אחשוב על מתכון מתאים אעלה אותו כאן.
      בכל מקרה, דייסת שיבולת שועל טעימה גם בצורתה ה"נקייה" מתוספות. זה רק עניין של הרגל 🙂

  2. הילה

    גם אנחנו מאד אוהבים!
    אני מוסיפה: אגוזי מלך, שקדים, חתיכות קטנות של תפוח, מלון והחביב עלי, גרעיני רימון.

    1. אירינה גלוזמן

      הילה, תודה על השיתוף!
      נשמע שיש לכם מתכון מנצח לארוחה מזינה, מהירה להכנה וכמובן בריאה 🙂

      לדייסת קוואקר באמת אפשר להוסיף כמעט כל פרי, פרי יבש או אגוז. להכין אותה על בסיס מים, חלב צמחי המועדף או להמתיק עם סירופ איכותי ובריא. הכל בהתאם לטעם האישי. ולכן יש המון מתכונים שונים לגוון את התפריט המשפחתי, ולאפשר לילדים את חופש הבחירה של התוספת המועדפת עליהם.

התגובות נעולות.