You are currently viewing מתכון- ירקות אנטיפסטי בתנור
ירקות אנטיפסטי בתנור

מתכון- ירקות אנטיפסטי בתנור

מרכיבים:

  • 1-2 מגשים לתנור + נייר אפייה
  • ירקות לבחירתך: בטטה, תפו"א, דלורית, גזר, קישוא, בצל, שום, כרובית, ברוקולי ועוד.
  • תבלינים לבחירתך: פפריקה מתוקה, זעתר, בזיליקום ועוד. אפשר טיפונת מלח.
  • שמן זית איכותי.
  • כ- 1/4 כוס מים מטוהרים.

אפשרויות לגיוון:

  • פלפלים אדום/ צהוב/ כתום, פטריות, חצילים, סלק, דלעת ועוד.

אופן ההכנה:

  • כסי את המגש עם נייר אפייה.
    מרחי את נייר האפייה במעט שמן זית. אפשר בספרי.
  • הורידי מהירקות את הקליפה והוציאי גרעינים (איפה שיש).
  • חתכי לפרוסות או חתיכות עבות
    והניחי על המגש בשכבה אחת כמה שיותר צמוד.
  • את הכרובית והברוקולי מומלץ לבשל 2-3 דק' בסיר עם מים לריכוך קל – לא חובה.
    לפרק לפרחים ולהניח מעל יתר הירקות.
  • פזרי מעל הירקות תבלינים לבחירתך בצורה חופשית.
    אני השתמשתי בפפריקה אדומה, זעתר ובזיליקום.
  • שפכי כ- 1/4 כוס מים בין הירקות וסובבי את המגש כך שהמים יתפזרו על כל המגש.
  • חממי את התנור ל- 150 מעלות.
  • הכניסי את הירקות לתנור ל- 40 דק'.
  • בסיום – בדקי אם מוכן, אם לא הכניסי לעוד 5-10 דקות.
  • העבירי לכלי הגשה

הערות

  • מומלץ להכין כמות גדולה!
  • מאפשר גיוון טעמים וצבעים בארוחה אחת במינימום מאמץ.
  • מאפשר בחירה אישית לכל אחד מבני המשפחה בהתאם להעדפותיו.
  • מצוין ליום יום כחלק מארוחת צהריים או ערב ובמיוחד כשתרצי לארח חברים או בני משפחה.

בתאבון 🙂

אשמח לשמוע איך יצא לך כאן בתגובות מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק

מתכון- ירקות אנטיפסטי בתנור
ירקות אנטיפסטי בתנור - מגש 1 לפני תבלינים
מתכון- ירקות אנטיפסטי בתנור
ירקות אנטיפסטי בתנור - מגש 2 אחרי שפיזרתי תבלינים