You are currently viewing מתכון- קציצות קמח חומוס ופטרוזיליה
קציצות קמח חומוס ופטרוזיליה

מתכון- קציצות קמח חומוס ופטרוזיליה

האחראי על יצירת המופת הזאת שלפניכם, הוא בן זוגי.
אחרי שהוא עשה קצת סדר במזווה הוא גילה שקית קמח חומוס שעוד רגע פג תוקפה, והחליט שהוא הולך להציל אותה מייסוריה. כשחשב מה לעשות עם המציאה הוא גילה חבילת פטרוזיליה, שגם ימיה היו ספורים.

לא היה לו מושג מה אפשר לעשות מקמח חומוס ופטרוזיליה, אז הוא החליט להיות יצירתי ולחפש ברשת מתכונים מתאימים. באחד האתרים הוא גילה מתכון לקציצות פשוטות להכנה בדיוק לפי הרכיבים שחיפש, והכין את הקציצות עם קצת פחות מדי קמח חומוס וקצת יותר מדי פטרוזיליה.

האמת, הוא אפילו הופתע שאני והילדים התלהבנו ממה שיצא הרבה יותר ממש שהוא חשב שיקרה. השאריות של הארוחה נשמרו היטב במקרר גם ביום למחרת.

בפעם הבאה לטובת כולם הוחלט להיצמד למתכון המקורי שאת רואה לפניך.

מרכיבים:

  • כוס קמח חומוס
  • כוס מים
  • צרור פטרוזיליה
  • בצל גדול
  • מלח
  • תבלינים לפי בחירה
  • שמן זית / שמן קוקוס איכותיים לטיגון

אופן ההכנה:

  • לערבב בקערה את קמח החומוס עם המים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
    ייתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים כדי שהבלילה תגיע למרקם מספיק נוזלי,
    אבל לא יותר מדי (כמו בלילה לפנקייק).
  • לקלוף את הבצל ולחתוך לחצאי טבעות דקות.
  • לשטוף ולייבש את הפטרוזיליה עם הגבעולים ולקצוץ גס.
  • לערבב את הפטרוזיליה והבצל לתוך הבלילה.
  • לתבל במלח ותבלינים נוספים.
  • לחמם שמן במחבת נונ-סטיק.
  • להעביר כמות של כף – כף וחצי של בלילה לכל קציצה, ישר לתוך השמן החם.
  • לטגן כמה דקות מכל צד עד שהקציצות משחימות.
  • להוציא לכלי מרופד בנייר סופג.

הערות:

  • להגיש עם ירקות וממרחים כמו טחינה וחומוס

בתאבון :-)

אם יצא לך להכין מתכונים יצירתיים משאריות במקרר שתפי כאן בתגובות מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק