You are currently viewing מה מומלץ ומה לא מומלץ לאכול כדי להיות בריאים? (חלק א')
מה מותר תאכול

מה מומלץ ומה לא מומלץ לאכול כדי להיות בריאים? (חלק א')

במאות השנים האחרונות הכלכלה והתחבורה בעולם המערבי התפתחו מאוד. האדם החל לחפש דרכים לשימור מזון לפרקי זמן ארוכים יותר, כדי שאפשר יהיה לייצא ולייבא מזון מאזורים מרוחקים, בלי שהוא יתקלקל, וכך להגדיל את הרווחיות. בנוסף, בעידן החדש שבו כולם ממהרים כל הזמן, התחילה מגמה של אוכל מוכן, אינסטנט, לחמם ולהגיש. את המזון שומרים במקרר או בקופסאות שימורים, ולא צריך לעבוד קשה כדי לייצר ארוחה.

המזון כבר מזמן לא מגיע מהטבע, אלא עובר עיבוד במפעלים, הוספת רכיבים וכד'. המזון מוכן יותר מהר ונראה יותר מושך, אבל רחוק מאוד מלהיות מזין. לכן, כדי להבין מה מומלץ לאכול, עוד יותר חשוב להבין מה לא כדאי לאכול, ובזה עשינו חלק גדול מהעבודה.

אוכל בריא הוא אוכל שאינו מכיל:

כימיקלים

כימיקלים הם כל החומרים שמוסיפים למזון: חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, ממתיקים מלאכותיים, חומרי הדברה, הורמונים, תרופות וכד'.

החומרים האלה זרים לגוף ואין להם שום ערך תזונתי. הם מקשים על הגוף שלנו ומחלישים אותו, כי הוא צריך להתמודד איתם על מנת להוציאם החוצה. הכליות והכבד אחראים על הפרשתם, ולכן יש עליהם עומס רב. החומרים האלה מצטברים בתאים, במערכת הלימפה, בכלי דם ומפריעים לתפקודם. הם פוגעים ביכולת הריפוי הטבעי של הגוף, מורידים אנרגיה ועוד. הטבע לא התכוון שנתמודד איתם בכמויות כל כך גדולות, אם בכלל.

שומן מוקשה (טרנס) מהצומח

שומן מוקשה מהצומח הוא שמן צמחי שהפך למוצק בתהליך כימי (מרגרינה). הגוף לא יודע להתמודד עם המולקולה החדשה שמתקבלת (מולקולה עם מבנה "טרנס"). תוצר של השומן המוקשה שוקע בדפנות כלי הדם, מצטבר שם וגורם לפלאקים. סתימת העורקים שנוצרת מחלישה את הלב, מונעת מהדם לזרום, מהכדוריות הלבנות ממערכת החיסון להגיע ולפעול, ומונעת ניקוז רעלים יעיל.

את שומן הטרנס אפשר למצוא בכל המאכלים המתועשים: בורקסים, בצקי שמרים, עוגות, עוגיות ועוד. על האריזה יהיה כתוב "שומן צמחי" או "שומן מוקשה".

המשך יבוא…

בהמשך אסקור קבוצות מזון נוספות שקיימות בתזונה המערבית שמומלץ להימנע מהן כחלק מהתפריט הבריא.

למעבר להמשך קריאה לחצי כאן

אשמח לקבל את תגובתך מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. פרנס סנג'נה

    אירוצ'קה!
    כתבה נהדרת.
    תודה רבה
    ממשיכה לבקר:)

    1. אירינה גלוזמן

      סנג'נה, תודה על הפרגון!
      כיף לדעת שאני מביאה ערך למי שבריאותה חשובה לה 😀

  2. גלית

    תודה רבה על הטיפים הנהדרים שאני מקבלת ממך.
    לקחתי לתשומת ליבי את היתרון שבידיעת המזונות החשובים והבריאים לגופנו.

    1. אירינה גלוזמן

      שלום גלית.
      כיף לשמוע תגובה כזאת. אני מזמינה אותך להמשיך לבקר באופן קבוע ולהתעדכן באתר,
      היות שבשבועות ובחודשים הקרובים אעלה תוכן רב וחשוב בנושא אורח חיים בריא.

התגובות נעולות.