You are currently viewing מתכון- לפתן פירות (קומפוט)
לפתן פירות - סיר מלא עם פירות

מתכון- לפתן פירות (קומפוט)

איך להכין משקה טעים, בריא ומאוד קל להכנה, תוך כדי שימוש בשאריות מהמקרר

והכל ללא חומרים משמרים, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, עודפי סוכר ודומיהם

חזרת הביתה מחופשה ארוכה וכל האוכל שנשאר במקרר התחיל כבר להראות סימני כמיהה לפח הזבל? לא עשית חישוב נכון של הקניות השבועיות והתלהבת יותר מדי בזמן הביקור במחלקת פירות, שנשארו כמעט ללא מגע?

אל תדאגי, יש מספר מתכונים מצוינים שיכולים להציל את המצב 🙂 הנה, קבלי אחד מהם:

מתכון- לפתן פירות (קומפוט)

מתכון לפתן פירות קומפוט אירינה גלוזמן בריאות בקלות אמון אמהות לתזונה טבעית בכיף ובקלות
לפתן פירות – סיר עם מים
מתכון לפתן פירות קומפוט אירינה גלוזמן בריאות בקלות אמון אמהות לתזונה טבעית בכיף ובקלות
לפתן פירות – הכנת פירות
מתכון לפתן פירות קומפוט אירינה גלוזמן בריאות בקלות אמון אמהות לתזונה טבעית בכיף ובקלות
לפתן פירות – הכנת פירות
מתכון לפתן פירות קומפוט אירינה גלוזמן בריאות בקלות אמון אמהות לתזונה טבעית בכיף ובקלות
לפתן פירות – סיר מלא עם פירות
מתכון לפתן פירות קומפוט אירינה גלוזמן בריאות בקלות אמון אמהות לתזונה טבעית בכיף ובקלות
לפתן פירות – סיר מלא עם פירות

מרכיבים:

כל הפירות ה"שניה לפני מקולקלים" שאפשר למצוא במקרר. במקרה הספציפי: אגסים נקטרינות תאנים ענבים קצת ליצ'י מעט סוכר חום, בהתאם להעדפה אישית. לא חובה. *אפשר להחליף בכל סוג של המתקה טבעית. סיר גדול של כ- 5 ליטר.

אופן ההכנה:

  • לוקחים סיר גדול של כ- 5 ליטר (תלוי בכמות הפירות שיש), וממלאים כשליש מים. שמים לרתיחה.
  • בזמן שהמים רותחים, מוציאים את הפירות מהמקרר או פירות יבשים ושוטפים. אפשר להכניס את הפירות כשהם שלמים או לחתוך לחתיכות קטנות. במקרה של ילדים קטנים בבית, מומלץ להוציא את הגרעינים מהפירות לפני הבישול. במקרה והפירות כבר התחילו להירקב, כמובן להפריד את החלקים הלא טובים ולזרוק אותם.
  • אחרי שהמים בסיר רתחו, להכניס את הפירות לסיר. אם יש צורך להוסיף מים כך שהסיר יהיה מלא. אחרי הרתיחה מחדש, לתת להתבשל על אש קטנה-בינונית כ- 10 עד 20 דקות. ככל שהפירות רכים יותר, כך זמן הבישול יכול להיות קצר יותר. דרך לזהות מתי הלפתן מוכן היא כאשר יש ריח (מתוק-נעים) של פירות מהסיר או סתם לטעום מדי פעם.
  • בסיום הבישול לטעום, ואם רוצים, להוסיף סוכר או ממתיק טבעי אחר ולערב היטב. לא חובה. אפשר להשאיר את הסיר חם וסגור ללא בישול כדי שהאדים ימשיכו לעשות את העבודה.
  • לתת לסיר להתקרר מחוץ למקרר ואח"כ להכניס לקירור. אפשר להעביר את המשקה והפירות לכלי אחר, בהתאם לנוחות האחסון.

אופן ההגשה:

  • ניתן לשתות חם או קר, בהתאם להעדפה אישית.
  • אפשר לאכול את הפירות המבושלים כמאכל נפרד או כחלק מהמשקה.

הערות שונות:

  • ניתן להכין את המתכון מפירות טריים אבל גם מהשאריות או פירות "טרום מקולקלים".
  • אין לי אפשרות לתת כמויות מדויקות, כי פשוט לוקחים את כל הפירות שיש בבית או מה שמתחשק. גם הפעם, פשוט שלפתי את מה שבמקרה היה במקרר וזה מה שנכנס למתכון.
  • סוגי פירות לדוגמא:  תפוחים, אגסים, נקטרינות, תאנים, שזיפים, ענבים, ליצ'י, תותים ועוד.
  • סוגי פירות יבשים לדוגמא: תמרים, תאנים, שזיפים, משמש, צימוקים ועוד. רצוי שיהיו אורגניים / ללא חומרים משמרים.
  • הטעם משתנה מפעם לפעם בגלל שינוי בסוגי הפירות והכמויות שלהם. אם ניסית ואהבת את מה שיצא, רשמי בדיוק את סוגי הפירות והכמויות המדויקות, כדי שתוכלי לשחזר בפעם הבאה. או ללכת כל פעם על אלתור.

בתאבון 🙂

אשמח לקבל את תגובתך מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. a.l.

    אחלה מתכון ! יוצא ממש טעים ! מזכיר את הקומפוט של סבתא ז"ל…

    אירינה, תודה רבה

    1. אירינה גלוזמן

      שמחה לשמוע שאהבת 🙂

התגובות נעולות.