You are currently viewing מתכון- כדורי "שוקולד" תמרים
כדורי שוקולד-תמרים

מתכון- כדורי "שוקולד" תמרים

תחליף מצוין לכדורי השוקולד (או כל מתוק אחר) רק הרבה יותר בריא, מזין ולא פחות חשוב – קל מאוד להכנה!
מומלץ בכל אירוע, חגיגה וסתם כפינוק יומיומי ביתי לילדים ומבוגרים 🙂

מתכון משודרג של כדורי שוקולד ללא קירור – כאן בקישור

מרכיבים:

4 תמרים מג'הול מגולענים
3 שזיפים מיובשים מגולענים
2 משמשים יבשים
1 כף צימוקים
1 כף שיבולת שועל
1 כף שבבי קוקוס
חצי תפוח חמוץ חתוך לקוביות או גרוס דק(
לעבודה נוחה עם כל סוגי הבלנדרים)
1 כפית קקאו טבעי
ממש טיפונת קינמון

תוספות לפי בחירה:
אגוזים מסוגים שונים

  • לשים לב, אם יש ילדים קטנים מאוד או רגישות ספציפית, להיזהר או להימנע לחלוטין מהאגוזים וכד'.

אופן ההכנה:

להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון (להשאיר רק מעט שבבי קוקוס),
לטחון עד לקבלת עיסה חלקה,
להכניס לקירור בערך לשעה.

להוציא מהמקרר,
ליצור צורות כדור ולגלגל בשבבי הקוקוס.
או
לייצר "נקניק שוקולד-תמרים" על ידי גלגול הגוש לעובי הרצוי ולעטוף בתוך נייר אפייה.

להכניס למקפיא לשעתיים לפחות.

הערות שונות:

מומלץ להגיש מיד אחרי ההקפאה.
מומלץ שתמיד יהיה מלאי זמין במקפיא בבית לכל מקרה של חשק עז למתוק, אורחים שקופצים לביקור ועוד.
הכמות במתכון היא קטנה מאוד. לאירוע או להכנה ושמירה לפרקי זמן ארוכים כדאי להכפיל פי כמה את הכמות.

בתאבון 🙂

אם יש לך מתכונים טעימים נוספים, אשמח אם תשתפי אותם מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק

לפוסט הזה יש תגובה אחת

התגובות נעולות.