You are currently viewing מתכון- חלב שקדים ביתי
מתכון חלב שקדים ביתי

מתכון- חלב שקדים ביתי

כהמשך ל"מה הם התחליפים למוצרי חלב?", אחד מתחליפי החלב המומלצים ביותר הוא חלב שקדים.
אירינה גלוזמן בריאות בקלות אימון אמהות עסוקות לתזונה טבעית בכיף ובקלות
החלב בבלנדר לפני סינון השקדים
אירינה גלוזמן בריאות בקלות אימון אמהות עסוקות לתזונה טבעית בכיף ובקלות
כלי אחסון נוח עם תמונת פרה מחייכת, כי השארנו לה את החלב שלה 🙂
אירינה גלוזמן בריאות בקלות אימון אמהות עסוקות לתזונה טבעית בכיף ובקלות
חלב שקדים ביתי טעים ובריא

מרכיבים:

  • 1 כוס שקדים לא קלויים (רצוי ללא קליפה) שהושרו במים במשך הלילה
  • 3 כוסות מים (אחרי רתיחה שהתקררו)
  • 2-5 תמרים מגולענים או 1-2 כפיות סילאן (ניתן לשינוי בהתאם להעדפה האישית למתוק)
  • 1/2 כפית תמצית וניל טהור, לשדרוג הטעם (לא חובה)

כלי עזר להכנה:

  • 1 חיתול טטרה או שקית בד
  • בלנדר או מעבד מזון. אפשרות לעשות גם במסחטות מיצים מסוימות
  • קערה גדולה
  • כלי לאחסון החלב, כדוגמת קנקן של ליטר

הכנות מוקדמות (רצוי אבל לא חובה):

  • להשרות את השקדים במשך הלילה בקערה עם מים.
  • לקילוף מהיר של השקדים להשרות אותם 10 דקות במים רותחים, ואז הקליפה מחליקה בקלות רבה בלחיצה עם האצבעות על השקד.
  • להשרות את התמרים כ- 3 שעות במים.

אופן ההכנה:

  • לשפוך את כל המצרכים לתוך בלנדר, ולערבל עד שכל השקדים טחונים היטב.
  • לשפוך את החלב שנוצר לתוך חיתול טטרה או שקית בד, ולסנן את השקדים מן החלב על ידי לחיצה חזקה וממושכת לתוך הקערה.
  • להעביר את החלב (אפשר עם משפך) לכלי אחסון כדוגמת קנקן. אם כלי האחסון הוא בעל פתח רחב ונוח, אפשר לסנן את החלב ישירות לתוכו ולוותר על השימוש בקערה.

הערות:

  • זמן אחסון: ניתן לשמור במקרר למשך כ- 4 ימים.
  • בשקדים הטחונים שנותרו בשקית הבד, ניתן להשתמש במגוון אופנים: בסלטים, בשייק בריאותי (סמוזי), בלחמים, עוגיות ועוד.

אזהרה:

  • אינו מתאים למי שרגיש או אלרגי לשקדים.
  • אינו מתאים כתחליף תמ"ל לתינוקות, מכיוון שאינו מכיל את כל חומצות האמינו ליצירת חלבון מלא. כן יכול להיות חלק ב"מעבר למוצקים" של התינוק לתזונה "רגילה", בתנאי שאין רגישות לשקדים עצמם.
אירינה גלוזמן בריאות בקלות אימון אמהות עסוקות לתזונה טבעית בכיף ובקלות
שאריות השקדים שעברו סינון מהחלב
עכשיו רק נותר להחליט מה לעשות עם שאריות השקדים! למישהי יש מתכון להמליץ? אם כן, שתפי אותו מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. גליה

    העוגיות נפלאות רק חבל שכ"כ הרבה שמן. יש תחליף הגיוני אחר? פחות שומני?

    1. אירינה גלוזמן

      שלום גליה,
      זה לא המתכון שלי אך נראה שאפשר לנסות פחות שמן,
      אך באמת שאין בעיה עם שמן קוקוס כל עוד הוא אורגני ובכבישה קרה.

  2. מור

    מתכון לעוגיות שקדים טבעוניות

    חומרים (לכ- 45 עוגיות):
    כוס וחצי שקדים טחונים (או קמח שקדים)
    כוס וחצי קמח כוסמין מלא
    1/4 כוס סירופ מייפל טבעי (או ממתיק אחר שאוהבים)
    כפית אבקת סודה לשתייה
    כפית תמצית וניל טבעית
    2/3 כוס (150 גרם) שמן קוקוס
    45 חצאי שקדים קלופים

    אופן ההכנה:
    1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
    2. לערבב יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. ליצור עיגולים קטנים ועבים מעט (לא למעוך את העוגיות), ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
    4. על כל עוגייה להניח חצי שקד (אפשר קלוף או לא קלוף).
    5. לאפות 7 דקות בלבד בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
    6. להוציא מהתנור ולחכות לפחות 5 דקות לפני שנוגעים (אם תגעו לפניכן זה פשוט יתפרק ותחשבו שזה לא מוכן, אך לאחר כ- 5 דקות העוגיות מתייצבות ולא מתפרקות).
    7. תחביאו את העוגיות במקום שרק אתם יודעים, אחרת כולם יחסלו 🙂
    8. בתיאבון

    1. אירינה גלוזמן

      מור, תודה רבה על השיתוף!
      המתכון באמת נשמע טעים מאוד, בריא ופשוט להכנה 🙂

התגובות נעולות.